Brickell House

Brickell House

Holding the honor of being the first luxury condominium project to be completed post-recession in Miami, Brickell House achieved the developer’s goal of having a level of class and sophistication that sets the project apart from others in the market. Plain Sliced Random Match American Black Walnut finished to provide the effect of Brazilian Rosewood is used through the lobby and elevator lobby areas. Quarter-Sawn Slip Match American Black Walnut is used in the Club Lounge kitchen area, differentiating it from the unique floor to ceiling screens used to set off the various areas of the Lounge. The two screens, incorporating Black American Walnut veneer and solid wood with painted inset panels, each rise fifteen feet from the floor and span fourteen feet. They were engineered to be transported in sections from the fabrication plant to the site, up to the thirteenth floor and then assembled and secured in place. The identical curved island units in the fourth floor Owner’s Lounge and the Club Lounge were fabricated by layering wood in order to highlight the joinery of the wood ribbons. The gloss finish accentuates the variations in the colors of the wood and the joints at the rounded ends of the units.

Project Specs

  • Project: Brickell House
  • Location: Miami, Florida
  • Architect: Sieger Suarez Architects
  • Designer: Yabu Pushelberg
  • Contractor: John Moriarty & Associates
Club Lounge
Owners Lounge